Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Lichron har återigen fått förtroendet att leverera Yasda maskiner till svenska verkstadsföretag!

2020-05-27

Japanska Yasda har en 5-axlig modell som blivit mycket populär i världen, så pass att Yasda utökade fabriken med en division där endast modell PX30i tillverkas. De svenska företagen som har investerat i den 5-axliga PX30i maskinen är Hitab i Karlskoga samt Willo i Växjö som båda köper sin andra Yasda maskin. Modell PX30i erbjuder som vanligt absolut högsta kvalitet och hög produktivitet med 314 verktygsplatser och 33 paletter som standard 

 

Maskin under installation hos Willo

Maskin under installation hos Willo

Modell PX30i är utrustad med en nyutvecklad spindel på 20,000 varv, BT40 Big Plus som är en direktdriven spindel. Motor och spindel är monterad med Yasdas patenterade koppling. Spindeln innehåller också Yasdas exklusiva system för självjustering av kullagrens förspänning. Detta medför stora fördelar då spindeln klarar tung grovfräsning på låga varvtal lika bra som finkörning med stora ytkrav på höga varvtal. Livslängden är den dubbla mot en konkurrent maskin samt verktygsslitaget minimeras och sparar stora pengar för användaren. 

Rundbordet är byggt i form av vagga. Bordet har en snabb direktdriven motor. Bordet får noggrant och kraftigt stöd i båda ändar och är uppbyggt med stora diametrar på rullager med hög styvhet. Palettstorlek ø185mm från System 3R, maskinen klarar arbetsstycken upp till ø400mm x 315mm.

De största funktionerna i PX30i är det stora verktygsmagasinet vilket är standard och det stora palettmagasinet. Det nydesignade verktygsmagasinet är av matrix typ. Verktygsmagasinet klarar upp till 314 verktyg (option 506 verktygsplatser). Palettmagasinet kan förvara upp till 33 paletter.

Mycket hög noggrannhet och hög tillförlitlighet är de viktigaste fördelarna i en Yasda maskin. Detta medför oslagbar produktion över tid.