Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Lichron har fått en order gällande två stora fleroperationsmaskiner till svensk verkstadsindustri. Det är verkstadsföretaget IMS Maskinteknik i Enköping som investerar och förnyar sin maskinpark.

2020-05-27

Investeringen består av ett Arborrverk samt en Karusellsvarv. Arborrverket är tillverkat av den tjeckiska tillverkaren Fermat och benämns WFT13R. Maskinen har ett bord med storlek 1800x2600mm och klarar 20 tons belastning. Maskinens rörelseområde är X/Y/Z 3000/2000/1500mm. Maskinen är utrustad med både ramm och pinol. Vidare är maskinen utrustad med automatisk huvudväxlare och ett styrsystem från Heidenhain. 

 

Karusellsvarven modell ISVTC-2025 tillverkas i Korea av företaget Insung. Maskinen är en kraftig vertikal svarv som kan svarva 2500mm med 12 ton på svarvbordet. Maskinen är utrustad med roterande verktyg samt en 8-backs chuck. Styrsystemet kommer från Fanuc. 

IMS Maskinteknik med anor sedan 1976 ägs idag av Storskogen AB och ligger i Enköping. Tillverkningen är i första hand lego och prototyptillverkning.

Tillväxten hos IMS Maskinteknik är stadig. Den moderna och tekniskt avancerade maskinparken skapar stor flexibilitet vilket möjliggör att företaget kan producera både korta och längre serier med samma kvalitet och ekonomi.

Tidigare har Lichron levererat Zayer bäddfräsar till IMS Maskinteknik och det här är en följdaffär efter ett tidigare gott samarbete med IMS och Storskogen. De nya maskinerna från Lichron kommer att levereras under sommar och höst 2020.