Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Jobba hos oss

Lichron är ett kunskapsföretag med maskinförsäljning, maskinservice, eftermarknad, teknikutbildningar och teknikgymnasium. Företaget, med maskinförsäljning och service, grundades 1994 av Margareta Chronholm och Åke Lindberg. Utbildningsavdelningen startade i Skövde 1996 i större skala med vuxenutbildning, verksamheten byggdes 2001 ut till att även omfatta Lichron Teknikgymnasium. 

Vi erbjuder spännande utmaningar och karriärmöjligheter i ett innovativt familjeföretag som ser helheten med maskiner, service och utbildning. Vårt team är ungt och engagerat, inspirerande och internationellt. Vi ger stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Vi vill att du ska vara med och påverka och du har både ansvar och frihet att arbeta självständigt. Vi vill att du skall trivas och utvecklas tillsammans med oss.

Ansökan skickas till Lichrons personalchef Elin Lindberg. Vi föredrar e-post med dokument i PDF-format eller motsvarande.

Lichronbolagen
Att: Elin Lindberg
Box 523
541 28 Skövde 

tfn 0500-44 50 68 
e-post elin.tai.lindberg@lichron.se

Servicetekniker

Inom service arbetar vi med försäljning, installation och service/underhåll av datorstyrda bearbetningsmaskiner. De produktgrupper vi främst arbetar med är fleroperationsmaskiner och svarvar.

Till Lichrons serviceavdelning söker vi nu tekniker för installationer, akut- och förebyggande service samt förbättringsåtgärder och modifieringar på våra kunders produktionsanläggningar. Bland våra maskinagenturer finns kända fabrikat som bland annat Yasda, Akira Seiki, Hardinge/Bridgeport, Hyundai-Wia, Mitsubishi, Okamoto, Willemin-Macodel, Zayer. De vanligast förekommande styrsystemen är: Fanuc, Siemens, Heidenhain och Mitsubishi.

Lichrons servicetekniker representerar företaget gentemot kund och är kunnig, insatt och kommunikativ. I våra teknikers ansvar ligger även att upprätta dokumentation och att ibland genomföra handhavandeutbildning för kunder i samband med maskininstallationer. Som tekniker utgår du från ditt hem och hjälper våra kunder i hela Sverige och i vissa fall även utomlands. En del uppdrag och utbildning sker hos våra leverantörer världen över och du behöver kunna kommunicera på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är ett självständigt arbete varför vi ställer krav på din planeringsförmåga och ditt ordningssinne. Lichrons servicetekniker bygger en nära relation till våra kunder och arbetar aktivt för att tillsammans säkerställa efterfrågad och överenskommen order vilket betyder att du tar initiativ och kommer med idéer och föreslår tekniska lösningar till kunden.

Körkort är ett krav i tjänsten. 

Servicetekniker - är du den vi söker?

Tycker du om teknik och ser du problemlösning som utmaningar? Vill du arbeta med hela Sverige som arbetsfält?

Lichron söker nu fler tekniska talanger till vår serviceavdelning som idag består av ett härligt gäng serviceinriktade problemlösare. För att du ska passa in hos oss och trivas ser vi att du är intresserad av att analysera tekniska problem, föreslå förbättringar och förebygga produktionsstörningar. Du bör ha ett genuint intresse för yrkesområdet och ett gott praktisk handlag då arbetet ställer krav på teknisk skicklighet och förståelse för datorstyrda maskiner. Din tekniska kompetens har du uppnått genom utbildning inom automation, mekanik eller motsvarande och tekniskt arbete under flera års tid. Tekniskt intresse och praktisk fallenhet är lika viktigt för oss som din vilja och inställning att se kundens behov. Du är nyfiken och orädd – en problemlösare med fingertoppskänsla!

Servicetekniker - mekanik

Som tekniker med fördjupning i mekanik ser vi att du har kunskaper i mekanik och generella kunskaper inom elektronik, datateknik. Med dina kunskaper i ovanstående kan du självständigt installera, felsöka, reparera och underhålla datorstyrda bearbetningsmaskiner och tillhörande utrustning.

Välkommen med din ansökan! Se kontaktuppgifter ovan.

Servicetekniker - mekatronik

Som tekniker med fördjupning i mekatronik ser vi att du har kunskaper i elektronik, datateknik och generella kunskaper inom mekanik. Med dina kunskaper i ovanstående kan du självständigt installera, felsöka, reparera och underhålla datorstyrda bearbetningsmaskiner och tillhörande utrustning.

Välkommen med din ansökan! Se kontaktuppgifter ovan.

Saknas "din tjänst"?

Är du intresserad av att arbeta på Lichron men inte hittar ”din tjänst” kan du alltid skicka in en allmän ansökan med ett brev och CV där du beskriver dig själv och varför du passar in i vår profil till vår personalchef, se kontaktuppgifter ovan.

Examensarbete

Är du under utbildning och funderar på examensarbete eller skall genomföra annan studie på ett företag är du välkommen att höra av dig till oss. Med teknikcenter i Skövde och verksamhet med maskiner, service och utbildning finns mycket att studera och undersöka för dig med teknik- och systemintresse.

Välkommen att skicka en förfrågan genom att kontakta vår personalchef, se kontaktuppgifter ovan.