Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Lichron säljer Zayer bäddfräs till Eurosteel

2023-02-01

Eurosteel i Nybro har investerat i en portaluppbyggd bäddfräs med en X-rörelse på 4000 mm och en Y-rörelse på 3100 mm, valet föll på Lichron och spanska Zayer. Maskinens modellnamn är Arion 4000 och har som standard Zayers fullt styrda universalhuvud 0,001grad. Detta är en unik patenterad lösning från Zayer. Universalhuvudets båda 45 graders vridplattor är programmerbara i 360.000 positioner. (Inga kuggkopplingar eller långa axlar) Varje vridplatta låses med 25 tons spännkraft med hjälp av brickfjädrar och hydraulik vilket är ett mycket framgångsrikt koncept. Genom att Zayer använder egna motorer till varje vridplatta behöver spindel ej stannas vid vridning, vilket sparar mycket bearbetningstid.

Maskinen är kraftigt uppbyggd och är utrustad med Heidenhains skalor i varje axel. Styrsystem kommer från Heidenhain modell TNC-640. 

Spindeln har ett separat kylaggregat och har ett varvtal på 6.000 v/min med ett vridmoment på 1279 Nm. Maskinen är också utrustad med ett verktygsmagasin för 60 verktygsplatser. Spindelkona BigPlus 50 och kylvätska genom spindel. Probar kommer från Heidenhain.

En av de bästa funktionerna är att maskinen också är utrustad med Zayers patent: iCall (intelligent automatisk kalibrering för kinematiken). Denna funktion medför att maskinen enkelt kalibrerar sig själv genom att växla in ett dorn och utför en 5-axlig automatisk mätcykel mot en fast probe. Därefter kalibrerar maskinen sig själv. Operatören behöver endast trycka på startkommandot. -En mycket bra funktion tex. när det yttersta krävs av noggrannhet och precision.

 

Den nya maskinen installeras hos Eurosteel innan sommaren 2023 och bidrar rejält för en kapacitetsökning. Maskinen skall bearbeta stålplattor samt producera detaljer åt välkända kunder inom energisektorn. 

Lichron har en komplett serviceorganisation och sköter frakt, installation, utbildning, service och eftermarknad!