Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Lichron på mässan i Jönköping

2018-03-24

Lichron visar upp ett antal intressanta svarvar och fleroperationsmaskiner i monter B05:48 på mässan Elmia Verktygsmaskiner 15-18 Maj 2018.

 

Yasda

Från japanska Yasda visar Lichron upp en kompakt bearbetningscell modell PX30i. Detta är en fullt 5-axlig fleroperationsmaskin med 33 paletter och 314 verktygsplatser. Spindeln har ett varvtal om 20.000 varv med Yasdas automatiskt förspända spindellagring, spindelkona  BT-40 BigPlus. Maskinen är gjord för att kunna producera många olika jobb 24 timmar om dygnet.   

 

 

Hardinge

Från Amerikanska Hardinge visar Lichron upp sin nya svarv Talent 42MSY X2, vilket är en Y-axel svarv med subspindel och drivna verktyg. Stångkapacitet på 42mm och de patenterade ”Collet-Ready” spindlarna. Maskinen har också en 2-axligt styrd subspindel som kan utföra bakbearbetning.  

 

 

Hyundai-Wia

Från koreanska Hyundai-Wia satsar Lichron stort och visar den prisbelönta lilla 5-axliga fleroperationsmaskinen XF-2000. Maskinen erhöll under EMO mässan i höstas priset ”MM Award” för bästa konstruktion och design. Det är en liten fullt 5-axlig maskin med 40.000 varv på spindeln och en bordsdiameter på 200mm. Utvecklad i Europa av Hyundai´s R&D center i Frankfurt som också tidigare designat de populära 5-axliga modellerna i XF-serien. Maskinen har utvecklats speciellt för automatiserad 24/7 produktion av små precisionsdetaljer där det är viktigt att spånor ej stör bearbetningsprocessen. Maskinen kan laddas från sidan av en robot så att bearbetningsutrymmet är väl synligt och tillgängligt för operatören från framsidan.

 

Hyundai-Wia

Lichron håller Sverigepremiär för Hyundai-Wia modell L2000LSY som är en nyutvecklad Y-axel svarv med 51mm stångkapacitet och 760 mm i svarvlängd. Med en y-axel av kilkonstruktion monterad på en 30-graders gjuten bädd är denna maskin idealisk för tyngre men ändå mycket exakta svarvoperationer.

 

 

Hyundai-Wia

Vidare visas också den populära svarven Hyundai-Wia LM1800TTSY med dubbla revolvrar och dubbla spindlar. Maskinen har en stångkapacitet på 65mm och har Y-axel på övre revolver.

 

Hyundai-Wia Robotcell

En robotcell finns med i montern bestående av Hyundai robot med visionsystem med in och utbana. Roboten betjänar en Hyundai-Wia svarv modell L230LMSA vilket är en sub-spindel svarv med drivna verktyg.

 

 

Hyundai-Wia

En ytterligare Sverige premiär i år är den nya fleroperationsmaskinen Hyundai-Wia KF5600 med Heidenhain TNC620 styrning. Rörelseområde på X/Y/Z 1100/560/520 mm. Modellen har rönt stort intresse och vunnit ett flertal order under våren 2018.

 

Maskinerna får sällskap i montern av WRC rallybilen Hyundai i20 ´som vann Svenska Rallyt tidigare i år.