Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Hyundai-Wia´s nya 5-axliga premium-maskin

2016-09-05

Hyundai-Wia XF-6300

Hyundai-Wia XF-6300

Den koreanska tillverkaren Hyundai-Wia har nu släppt sin nya vertikala fleroperationsmaskin för simultan 5-axlig bearbetning. Modell XF-6300 är en avancerad maskin med precision i premiumklassen utvecklad för den europeiska marknaden.

Monoblock

Monoblock

 

 

Hyundai-Wia har ett utvecklingsteam placerat i Frankfurt och denna avdelning har sedan år 2013 tagit fram denna mycket intressanta modell som inkluderar en enhetlig monoblock bädd och kolumn, direktdrivet bord och en BOX-IN-BOX struktur på uppbyggnaden för att uppnå högsta precision och produktivitet.

 

 

Maskinen har stor kapacitet med sitt 630mm rundbord som klarar en vikt på 300 Kg (Opt. 600Kg). Designen med dubbla drivenheter för tilt-bordet maximerar styvhet och medför hög precision. Lägg märke till den kraftiga och väl tilltagna upphängningen/infästningen av vaggan i sidoväggarna.

 

 

Maskinen är uppbyggd med den speciella BOX-IN-BOX strukturen för att minimera vibrationer och temperaturpåverkan. Skalor i samtliga axlar är standard. Y-axeln drivs med dubbla kulskruvar och motorer

 

Verktygsmagasinet kan bestyckas från 34 verktygsplatser upp till 102 platser. Styrsystem kommer från Siemens 840D med den stora 19” skärmen. Maskinen kommer standard med ett Mold-Package som bla. inkluderar Siemens M-Dynamics för höghastighetsbearbetning. (Som tillval finns även Heidenhain som styrsystem)

Hyundai-Wia XF-6300 har en oljekyld spindel på 15.000 v/min, (opt. 40.000) HSK-A63. Snabbtransport 50m/min. Verktygsmätning med Laser som standard, kylvätska genom spindel upp till 70bar, skalor, prober, kinematik med mera.

 

XF-6300 representerar en av Hyundai-Wia´s spetsmaskiner i Hi-Mould serien som utvecklas i Europa för bästa precision och användarvänlighet. 

Först ut att investera i denna premium modell var företaget APS i Järfälla och Total Innovation i Örebro som fått sina maskiner installerade i Januari 2017.