Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Europeisk design & kvalitet

Fagima är en italiensk tillverkare av fleroperationsmaskiner. Fagima är beläget utanför Florens i Toscana trakten och tillverkar långbäddsmaskiner med eller utan pendelfunktion. Maskinerna är modernt uppbyggda och har ofta tilthuvuden och rundbord infällda i bädden så att 5-axlig simultan bearbetning kan uppnås. Maskinerna har direktdrivna spindlar och momentmotorer för vridning av huvud och bord. Kraftig uppbyggnad med generösa Y-rörelser är ett kännetecken. Optiska skalor som standard. Styrsystem från Heidenhain, Siemens eller Fanuc.

Alla maskiner är väl inkapslade och kan köras med pendelfunktion. En mellanvägg kan sättas upp och maskinen får då en 2-palettsfunktion.

Derby 5-AX 300

Derby 5-AX 300

Jazz

Jazz

Jazz-serien består av två modeller. Jazz-L är en maskin med ett bord på vänster sida i storlek 1250x600mm för 3-axlig bearbetning. På höger sida återfinns ett 2-axligt rundbord med storlek dia. 600mm för 5-axlig bearbetning.

Maskinen är mycket flexibel och kan även användas för tex axelbearbetning med dubbdocka på bordet och upptiltat rundbord för rotation av arbetsstycke.

Modell Jazz-R innehåller endast rundbordet för 5-axlig bearbetning. Maskinen är förberedd för att automatiseras med en palettstation på höger sida. 

Dominus

Dominus

Dominus-serien är både större och kraftigare än lillebror Derby. Detta är valet när 50-kona är nödvändigt. Robust uppbyggd med generösa Y-axel slag. Som option finns även svarvfunktion i det integrerade rundbordet.

Super Fast

Super Fast

Super Fast är en snabb maskin med 40-kona. Lång bädd med eller utan rundbord.